AMEN EN UIT  +5 JAAR
 

PREMIERE:


28 OKTOBER 2017

STADSCHOUWBURG KORTRIJK

 

Twee oude wetenschappers delen samen een serre vol oude machines en wiskundige berekeningen. Vanuit hun eigenzinnige centrum verbinden ze zich al decennia lang met de rest van het heelal. Dat jarenlange werk heeft geresulteerd in een wonderlijk kunstzinnige installatie, waar beide heren zelf een onderdeel van vormen. Maar op een dag gaat één van hen dood. Van nu af aan staat de achterblijver er alleen voor. Hun ingenieuze systeem loopt spaak. En hij mist zijn kompaan. Zijn hulp, zijn gezelschap, maar bovenal zijn vriendschap.

Dan komt het besluit om zijn vriend terug te halen. Met zijn dode collega aan zijn zijde zal hij een manier zoeken om alles terug te laten verlopen zoals het ooit was. Maar dat blijkt niet zo heel eenvoudig… 


SPEELLIJST

SEIZOEN 2019-20      


9 en 10 december ’19 Maasmechelen


16 februari ’20 Rotterdam


20,21en 22 april ’20 Dilbeek

23 en 24 april ’20 Anderlecht

26 april ’20 Lint

27 en 28 april ’20 Sint Niklaas

29 en 30 april ’20 Aarschot


11 en 12 mei ’20 Puurs


Trailer: https://vimeo.com/247346395

“Amen en uit” gaat over verlies en hoe daarmee om te gaan. Over (h)echte vriendschap.

Over de onuitputtelijke passie om de grootste dromen te verwezenlijken.

En de dunne grens tussen genialiteit en waanzin.


Met deze voorstelling maakt Nevski Prospekt opnieuw een fysieke, intieme en poëtische voorstelling voor een jong publiek die dit keer balanceert tussen komedie en thriller.

Het gezelschap keert voor “Amen en uit” terug naar zijn oorspronkelijke bezetting die in 2011 het succesvolle “Hop” creëerde.


Spel: Ives Thuwis en Wim De Winne

Regie: Gregory Caers


“Amen en uit” wordt gemaakt met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

About the performance....


“Amen to that” is about personal loss and how to deal with it. About true friendship. About an unstoppable passion to realize the biggest dreams imaginable. And the thin line between being genius and mad.


With this performance Nevski Prospekt produces a new intimate, physical and poetic performance for a young audience, this time balancing somewhere between comedy and thriller. The company returns to its original cast and crew that created the successful “Hop” in 2011.